Hajápolás, hajhullás

Főkategória >Hajápolás, hajhullás

Mókás, de a haj nem más, mint a fejünkön növő szőr... :-)

 

Persze a mindennapjainkban ennél sokkal fontosabb esztétikai szerepet tölt be, külsőnket jelentőssen meghatározza. Színe, fazonja, hossza könnyen változtatható, ám minden frizura csak akkor igazán szép, ha egészséges, lágy csillogó.

 

 

A haj életciklusa három szakaszból áll: a növekedési, az átmeneti, és a nyugalmi fázisból.

 

A 2-6 évig tartó növekedési fázisban a hajszál naponta 0,3-0,5 mm-t nő; a növekedést betegségek, és tápanyaghiány lassíthatja.

 

A hajszálak betegségei a következők lehetnek:    • A haj külső szerkezetének károsodásai: a haj szárazzá, törékennyé, fénytelenné, rugalmatlanná válik.

 

    • Kóros hajhullás: a napi hajveszteség tartósan meghaladja a 60 szálat. Különösen zavaró a foltos hajhullás. Sokféle oka lehet a gombás fertőzéstől, sebhelytől a haj tartós feszülésével járó hajviseletekig, amilyen például a konty és a lófarok. Okozhatják a fejbőr betegségei, például a pikkelysömör, gyulladások, a vegyszeres kezelések, a tápanyaghiány, gyógyszerek, vagy akár a stressz is.

 

    • Örökletes kopaszodás (androgenetikus alopécia): a kopaszságnak létezik öröklődő változata is, aminek megjelenését a nemi hormonok befolyásolják, így a nők kevésbé érintettek.

 

    • A haj betegségeinek hormonális okai lehetnek, vagy okozhatják a haj túl gyakori vegyszeres kezelései is. 

 

Amennyiben a hajhullást a fejbőr egészségtelen kerigéséből adódó tápanyaghiány okozza, akkor megoldást jelenthet a Panthenol Forte sampon és kapszula alkalmazása. Lépjen be oldalunkra, tudjon meg többet termékeinkről!Sorrend:

Webáruház készítés