Termék részletek


4 részes műanyag részes csíratál

4 részes műanyag részes csíratál
  • 4 részes műanyag részes csíratál

Termék ára
1 740 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Jellemzők: Étkezési magok csíráztatására szolgál.
A csírák tápanyag sűrítmények. Rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását. Egyes csírák az orvostudomány által is bizonyítottan csökkentik a koleszterinszintet, segítséget nyújtanak a vérnyomás normalizálásában, valamint bizonyos szív- és érrendszeri problémák kialakulását gátolják.

A tál segítségével otthonában egyszerűen tud friss, finom csírákat termelni, hiszen csak levegőre, vízre és egy marék magra van szüksége hozzá.

Használati utasítás: Szigorúan csak étkezési célra alkalmas, bio magokat csíráztassunk, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók.
Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt sima mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen.

Mosás: A magokat tegyük az egyik lyukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyó víz alatt alaposan mossuk le.
Áztatás: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Ez átlag fél nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó) áztatása hosszabb időt igényel, kb. 1nap.
Csíráztatás: A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lyukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le.
Öblítés után a maggal teli lyukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lyukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral.
Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljuk meg fedő nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat.

A csomagban több lyukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, több szinten. Csíráztató tál elhelyezése: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák.
Ideális csíráztatási hőmérséklet: mag fajtájától függően 17-25 Celsius fok között.
Csíráztatás időtartama: Felhasználástól függően 3naptól akár egy-két hétig is tarthat.
Csírák felhasználása: Nyersen, sütve, vagy főzve. Magostól vagy mag nélkül. Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat ne együnk.
Csírák tárolása: Nyersen hűtőben akár 1-2 hétig is, vagy alacsony hőfokon történő szárítás után, zárt dobozban.

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés